• A pályázaton az Egri Borvidék, a Mátra Borvidék és a Tokaji Borvidék bortermelő vállalkozói (cégek, magánszemélyek) vehetnek részt. A pályázó a meghirdetés évét megelőző évjáratok forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező boraival (a tételazonosító betűsort a jelentkezési lapon fel kell tüntetni) pályázhat. Előnyt élvez az, aki már lepalackozott, kereskedelmi forgalmazásra kész borral pályázik.

  • A pályázónak a pályázatra benyújtott borfajtából minimum 500 palackmennyiséggel kell rendelkeznie. Hagyományainknak megfelelően várhatóan klasszikus és premium kategóriában kerülnek a borok kiválasztásra.

  • A nyertes pályázó lepalackozott bort ad át (engedély, töltés, palack, dugó, kapszula, címkézés, szállítás). Az ún. második címkét az Eszterházy Károly Egyetem Bora felirattal az egyetem biztosítja.

  • Az egyetem gondoskodik arról, hogy hallgatói, munkatársai és partnerei megismerjék és megkóstolhassák a címet elnyert borokat. Garantálja, hogy saját rendezvényeinek és más programjainak reprezentációján a címet elnyert borokat ajánlja fogyasztásra.

  • A bírálatnál az Egri Borvidéki Borverseny általános szabályai az irányadóak. A bírálatra bekért bor mennyisége 3 palack/nevezett bor.


A nevezésenkénti 3 palack bort a következő címre lehet benyújtani.
(A jelentkezési lap a helyszínen is kitölthető.)

Eszterházy Károly Egyetem G épület bor analitikai laboratórium,
3300 Eger, Leányka u. 6.
Információ, kapcsolattartó: Kőteleky Dénesné
Tel.: 36/520-400/4403, e-mail: kofikata@ektf.hu
Fax: 36/523-464